Radio kiezen

Hoe kun je het beste een nieuwe radio kiezen? Dat ligt ook een beetje aan hoe je op deze pagina komt. Wil je een nieuwe radio omdat je 'moet'? Want je kabelpovider heeft de analoge radio van de kabel gehaald? Of omdat je veel te veel ruis ontvangt bij je FM ontvangst? Of omdat je oude set kapot is en je wilt zorgen dat je nieuwe radio of set in ieder geval klaar is voor de toekomst!

Als je op zoek bent naar een nieuwe radio zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk om de juiste radio te selecteren die past bij jouw behoeften en wensen. Hieronder bespreken we enkele tips die je kunt volgen om de perfecte radio te vinden.

Bepaal wat voor soort radio je nodig hebt

Er zijn veel verschillende soorten radio's beschikbaar, van draagbare radio's tot tafelradio's, en zelfs wekkerradio's. Je dient na te gaan wat het doel is waarvoor je de radio zal gebruiken. Gaat de radio bijvoorbeeld voornamelijk dienst doen op reis? Dan is een portable radio wellicht een goede keuze. Wil je onderweg draadloos muziek streamen via Bluetooth? Dan kun je het beste een radio met deze functie aanschaffen.

Overweeg de grootte en het design

Radio's zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en kleuren. Ga na of de radio qua afmetingen en design past bij de locatie waar hij geplaatst wordt. Een radio die erg groot of opvallend is kan storend werken binnen een kleinere ruimte.

Let op de geluidskwaliteit

Een andere belangrijk criterium is de geluidskwaliteit. Sommige radio's hebben betere geluidskwaliteit dan anderen. Dit kan aan vele zaken liggen. Kleiner wil niet altijd zeggen slechter! Meer Watt zegt ook weinig. Stuur bij twijfel of advies een mail naar Sander.

Streaming mogelijkheden

Veel radio’s bieden naast de gewone radiofunctie tegenwoordig ook streaming mogelijkheden. Ze zijn bijvoorbeeld uitgerust met internetradio of draadloos-streaming vanaf je computer of smartphone. Maak eventueel een lijstje van functies die je zeker wilt hebben, zoals thuis netwerk connectiviteit en bestandsformaten.

Budget

Tenslotte moet er ook gekeken worden naar het budget. Bepaal vooraf het budget wat je wilt spenderen aan de radio en welke opties dat budget zou moeten bieden.

Als je deze tips volgt dan zal het maken van de juiste beslissing voor jouw nieuwe radio een stuk makkelijker zijn. Veel succes met het vinden van de perfecte radio! Hieronder hebben we voor jou alvast een overzichtelijke onderverdeling gemaakt zodat je een goed begin van je zoektocht hebt!

 

Open Dozen

Bel Sander, de radiospecialist.

06 534 356 29

(dinsdag - vrijdag : 11u -16u)
 

14 dagen retourrecht

Achteraf betalen via Klarna

 iDeal, Paypal, CreditCard
      Bancontact, Sofort, Belfius

Gratis verzending NL
      Geen zorgen: verzekerde
      verzending!

Snel antwoord op uw vraag

Levering van voorraad
     doorgaans binnen 24 uur

Niet goed? Geld terug

  Tot 3 jaar garantie!

Radio advies op maat

Radiowinkel is partner van:


© 2007 - 2024 De Radiowinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel