Radio merken

 


 

Video van Radiospecialist Sander over radio merken.

DAB+ radiomerken

We schrijven New York 1895. Nikola Tesla was druk in de weer met een nieuwe techniek die het versturen van elektrische signalen over een grote afstand mogelijk maakte maar helaas werd zijn werk door een brand in de as gelegd en kon hij zijn experiment niet tot een goed einde brengen. Dat zelfde jaar had Guglielmo Marconi meer geluk en werd het begrip 'radio' geboren. De Russische Alexander Stepanovitsj Popov, die net als Marconi de bevindingen van Heinrich Hertz volgde, bracht bijna gelijktijdig zijn experiment op de markt en leverden het bewijs dat elektromagnetische radiogolven konden worden opgewekt en ontvangen. 

Deze wetenschappers hadden waarschijnlijk nooit kunnen vermoeden dat radio een vaste waarde zou worden in het leven van veel mensen en dat hun uitvinding zou evolueren tot wat het nu geworden is. In dit digitale tijdperk is de geluidskwaliteit bijna niet meer te verbeteren en zijn de merken en modellen van radiotoestellen legio geworden. De meest bekende merken zijn nog steeds Sony en Pioneer. Maar bij De Radiowinkel hebben we een groot assortiment aan onbekende merken die dezelfde geluidskwaliteit of juist beter leveren en die het toelichten waard zijn. 

Digitale radio

Van bij het ontstaan van de digitale radio bracht het Engelse merk Pure een aantal toestellen op de markt die een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding hadden en ze zijn nog steeds een belangrijke speler in het afzetgebied. Met 3 jaar garantie, een fantastische geluidsweergave en een ruime keuze aan modellen zijn deze DAB+ (Digital Audio Broadcasting) radiotoestellen zeker aan te raden. Ook Roberts en Sangean hebben al meer dan 40 jaren hun sporen verdiend als het gaat om AM en FM radio maar zijn met de loop der jaren geëvolueerd naar sterke digitale betrouwbare merken. 

Ook het merk TechniSat, reeds in 1987 opgericht in Duitsland, wat vooral gekend is om zijn satellietradio's, schotels en antenne accessoires heeft een ruim aanbod aan digitale radio's. Zij leveren talloze betaalbare modellen die niet alleen betrouwbaar zijn maar ook ontzettend goed gebouwd worden. Net als Pinell en Tiny Audio, de Noorse toppers. Noren staan vooral bekend als solvabele ontwerpers en zij differentiëren zich vooral van andere merken door hun Scandinavische deugdelijkheid, aparte design en het gebruiksgemak. En dan Ruark Audio, het vroegere Vita Audio en ontsproten uit de creatieve breinen van een aantal Britse audiofiele techneuten. Zij staan midden in de bakermat van het hele hifi-gebeuren en staan bekend om hun vernuftig scheppingsvermogen. Niet moeilijk dus dat hun radio's de criteria verleggen voor uitstekende geluidskwaliteit, gecombineerd met een prachtig design. Ook Revo is een een voor origine Engels merk (Schotland) en bouwt zeer mooie, goedklinkende radio's.

Iets lager in de rangorde vind je merken als Soundmaster en Muse. Een goede prijs/kwaliteit verhouding en betrouwbaar, net als andere merken maar scoort net een tikkeltje minder in de bouw van het apparaat. Wel hebben de modellen vaak een houten behuizing waardoor ze je katapulteren naar de nostalgische jaren zeventig met hun aaibare retro uitstraling. Ze beschikken net als alle andere radio's over de meest moderne technieken waardoor je bijvoorbeeld ook een mp3-, platenspeler of een CD speler kunt aansluiten om naar je eigen favoriete muziek te luisteren.

Gaat jouw voorkeur uit naar de meer luxere merken dan zijn bijvoorbeeld de Zwitserse toestellen van Geneva Lab misschien wel iets voor jou. Deze toestellen zijn ontworpen met de focus op eenvoud, stijl en geluidskwaliteit. Hun Sound & Vision technologie hebben zij gepatenteerd en waar je je ook bevindt ten opzichte van het toestel, het driedimensionale klankbeeld zorgt er voor dat je altijd een optimaal klankbeeld hebt. Ook de ontvangstgevoeligheid is hier optimaal en waar je je ook bevindt, een zuivere ontvangst zal nooit een probleem vormen. Het stereobeeld van het Geneva Lab systeem projecteert de muziek altijd perfect waardoor er helemaal geen sprake meer is van één bepaalde 'sweet spot'. Zo kun je makkelijk heen en weer lopen of dansen zonder in te moeten boeten op geluidskwaliteit. Omdat de verscheidenheid aan prachtige modellen heel uitgebreid is, is het makkelijk om er eentje te vinden wat perfect in jouw interieur past. 

Iedereen kent het begrip 'Deutsche gründlichkeit' en met het merk Imperial leveren onze Duitse buren nog maar eens het bewijs dat zij die nog steeds in de vingers hebben. De wat hoekige toestellen werden vervaardigd met Duitse precisie en technisch vakmanschap en de prijs/kwaliteit verhouding is echt ontzettend goed. Voor een relatief klein bedrag krijg je niet alleen een uitstekende sound maar in een aantal van hun toestellen huizen de meest intelligente technische snufjes als FM, internet, audio streaming, USB aansluiting, een prachtig kleurenscherm en een degelijke houten kast. Je kunt ook kiezen voor een uitgebalanceerde stereoversie of een exemplaar met grotere geluidsboxen. 

Al deze merken en nog veel meer zijn terug te vinden op de website www.radiowinkel.com. Met slechts een paar muisklikken kun je bestellen en betalen én je hebt 14 dagen retourrecht.

Open Dozen

Bel Sander, de radiospecialist.

06 534 356 29

(dinsdag - vrijdag : 11u -16u)
 

14 dagen retourrecht

Achteraf betalen via Klarna

 iDeal, Paypal, CreditCard
      Bancontact, Sofort, Belfius

Gratis verzending NL
      Geen zorgen: verzekerde
      verzending!

Snel antwoord op uw vraag

Levering van voorraad
     doorgaans binnen 24 uur

Niet goed? Geld terug

  Tot 3 jaar garantie!

Radio advies op maat

Radiowinkel is partner van:


© 2007 - 2024 De Radiowinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel