Caiway / Ziggo

Bent u ook verrast door het wegvallen van analoge radio via de kabel? Kabelaars zoals Caiway, Ziggo en anderen schakelen de analoge radio uit op de kabel die uw huis binnen komt. U bent dan aangewezen op radio luisteren via de TV of via een extra kastje. Mocht u een stereo of radio hebben die ook al DAB+ en/of internetradio ontvangt, dan bent u zo weer in de lucht.

Lees eventueel ook dit NOS persbericht.

In dit artikel op DABtuners staat wat meer uitleg over het digitale radio gebeuren en het wegvallen van Ziggo of KPN radio.

Ook geeft dit filmpje wat meer uitleg in woord en beeld.

Op onderstaande pagina vindt u een aantal tuners en kastjes waarmee u radio kunt ontvangen, onafhankelijk van Caiway, Ziggo, KPN of welke kabelaar dan ook.

Voor de duidelijkheid: een tuner is kastje / apparaat wat u nodig heeft om (digitale) radio te ontvangen en op uw bestaande stereo aan te sluiten.

Een radio is een zelfstandig appraat waar digitale radio ontvangst is ingebouwd PLUS een of meerdere luidsprekers. Dit is dus een volledig zelfstandige radio. Alleen de stekker in het stopcontact en klaar.

Er zijn eigenlijk 3 soorten:

  • Kabelradio (vaak: DVB-c). Een tuner die het digitale radio-deel pakt wat via de kabel die via uw kabelbedrijf binnen komt, aanbod daarvan is dus afhankelijk wat uw kabelaar aanbiedt (voorbeeld van zo'n tuner)
  • DAB+ radio's en tuners. Die pakken de NL stations uit de lucht (ether) met bijgeleverde antenne (voorbeeld radio en voorbeeld tuner)
  • WIFI internetradio radio's en tuners. Die pakken de stations van uw (wifi) internet. Veel meer stations, meestal stabiele ontvangst en geen antenne nodig (voorbeeld tuner)

De meest populaire tuners vindt u onderstaand. DAB+ radio's op deze pagina en hybride (WIFI en DAB+) radio's hier.

Kijkt dit filmpje over een uitleg hoe zo'n digitale tuner nou eigenlijk werkt en hoe die aangesloten moet worden.

Mocht u een goede FM tuner hebben en wilt u eigenlijk FM blijven luisteren dan is DIT een hele goede FM binnen antenne.

De Telestar DIRA S 20C is uniek in zijn soort. Dit is de ENIGE radio die zowel kabelradio als internetradio combineert in 1 toestel. Zie aldaar.

Sorteer op

Open Dozen

Bel Sander, de radiospecialist.

06 534 356 29

(dinsdag - vrijdag : 11u -16u)
 

14 dagen retourrecht

Achteraf betalen via Klarna

 iDeal, Paypal, CreditCard
      Bancontact, Sofort, Belfius

Gratis verzending NL
      Geen zorgen: verzekerde
      verzending!

Snel antwoord op uw vraag

Levering van voorraad
     doorgaans binnen 24 uur

Niet goed? Geld terug

  Tot 3 jaar garantie!

Radio advies op maat

Radiowinkel is partner van:


© 2007 - 2024 De Radiowinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel