Sorteer op

Wat is Pure`s EcoPlus?

De Engelse radiofabrikant PURE heeft zichzelf verplicht bij het ontwerpen, produceren en verpakken van bestaande en nieuwe producten voortaan rekening te houden met ons gezamelijk leefmilieu. Met EcoPlus legt Pure zich vast aan een reeks radicale veranderingen binnen het interne bedrijfsproces én aan de uitgebreide reeks producten, voor nu en richting de toekomst.

EcoPlus houdt voor wat betreft de Pure producten het volgende in:

  • verminderd energieverbruik
  • gebruik van hergebruikte en duurzame materialen
  • optimale verpakkingsgrootte
  • gebruik van componenten met minimale milieubelasting

Pure EcoPlus producten zijn herkenbaar aan het EcoPlus logo en aan het motief met bomen op duidelijk zichtbaar op de verpakking. Verder staat op elk product een vergelijkbare grafiek als hierboven met het energieverbruik afgemeten tegen het gemiddelde van de top 10 uit die productklasse. 

Verminderd energieverbruik
Het hart van EcoPlus is de eis om het energieverbruik van de Pure producten te reduceren tot het absoluut noodzakelijke, zowel in standby als in werkende stand. Dit wordt mooi weergegeven door de bijgevoegde grafiek: een vergelijk van de Pure Siesta wekkerradio met het gemiddelde van de top tien van best verkochte wekkerradio’s van 2006.

Gebruik van hergebruikte en duurzame materialen
Alle producten uit de EcoPlus reeks zijn verpakt met karton bestaand uit minimaal 70% hergebruikt materiaal. De inkt waarmee de verpakking zijn bedrukt is inkt op waterbasis. De interne verpakkingsdelen (nodig om het product te bschermen tegen stoten en vallen) bestaan zelfs voor 100% uit hergebruikt materiaal. De bijgevoegde documentatie, zoals garantiebewijs, handleiding, etc. is gedrukt op 100% gerecycled papier, bedrukt met inkt op soja-basis. Ook wordt de eigenaar van het product er in de documentatie op gewezen de verpakkingsmateriaal opnieuw ter hergebruik aan te bieden.

Optimale verpakkingsgrootte
In de consument electronica is het redelijk gebruikelijk de producten te verpakken in verpakking vele malen groter dan het product zelf is. Dit wordt gedaan om het product meer aanzien te geven als het bij winkels in de rekken staat. Denkt u aan computeronderdelen, geheugenkaarten, MP3 spelers etc. EcoPlus verpakkingen zijn echter zo klein en efficiënt als mogelijk. Ook het verschepen (van fabriek naar de handel) van de producten wordt hierdoor efficiënter waardoor ook weer karton en materiaal bespaard wordt. De milieuschade door transport wordt hierdoor ook voor een deel beperkt.

Gebruik van componenten met minimale milieubelasting
Alle elektronische producten bevatten printplaten, elektonische componenten (weerstanden, IC’s) en metalen en worden geproduceerd met uiteenlopende chemicaliën. De Pure producten voldoen reeds alle aan de inmiddels in de EU verplicht gestelde RoHS (Restriction of Hazardous Substances) standaard. Dit houdt concreet in dat het product de vooraf opgelegde norm van lood, kwik, cadmium, hexavalent chromium, PBB en PBDE’s niet mag overschreiden.

EcoPlus stopt hier niet. Er zijn grote veranderingen doorgevoerd, ook qua ontwerp en ook qua werkomgeving, maar er is nog genoeg te doen en het zal in principe een voortdurende proces zijn om ons milieu te blijven ontzien, met nieuwe ideeën, technologiën en inzichten.

Bestel hier de EcoPlus modellen van Pure.

Open Dozen

Bel Sander, de radiospecialist.

06 534 356 29

(dinsdag - vrijdag : 11u -16u)
 

14 dagen retourrecht

Achteraf betalen via Klarna

 iDeal, Paypal, CreditCard
      Bancontact, Sofort, Belfius

Gratis verzending NL
      Geen zorgen: verzekerde
      verzending!

Snel antwoord op uw vraag

Levering van voorraad
     doorgaans binnen 24 uur

Niet goed? Geld terug

  Tot 3 jaar garantie!

Radio advies op maat

Radiowinkel is partner van:


© 2007 - 2024 De Radiowinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel