Vlaamse Week van de Digitale Radio 2018

Voor het eerst in Vlaanderen was tussen 12 en 16 november de Week van de Digitale Radio. De volgende radiozenders zijn digitaal te beluisteren, en zullen in die week de vlag hijsen rond DAB+: Familyradio, Joe, Joe 70’s, Joe 80’s, Klara, MNM, MNM Hits, Nostalgie, Qmusic, Radio 1, Radio 2, Radio Maria, Roxx, Studio Brussel, TOPradio, VBRO, VBRO Evergreen en VRT NWS.

Radio gaat digitaal. Digitale Radio is iedere vorm van digitaal luisteren: via je set-top-box van je tv, via internet (wifi, 3G of 4G) of DAB+.

DAB+ is de nieuwe manier van radioluisteren. DAB+ staat voor Digital Audio Broadcasting. DAB+ is digitale radio via de ether en is de opvolger van de ether FM. Dus is je oude radio aan vervanging toe of ben je op zoek naar een nieuwe radio? Kies dan voor een radio met DAB+ en geniet van alle extra’s die DAB+ te bieden heeft. Alle DAB+ radio’s die je koopt kunnen sowieso óók FM ontvangen.

DAB+ biedt meer nationale radiostations dan de huidige FM, Via DAB+ kun je naast alle FM-zenders bijvoorbeeld ook extra themazenders ontvangen zoals Joe 70’s, Qmusic Non-stop, MNM Hits, VRT NWS, Roxx, Radio Maria,… DAB+ biedt digitale geluidskwaliteit en is overal in Vlaanderen gratis in de lucht te ontvangen.

DAB+ is supermakkelijk in gebruik, want je kunt op alfabet zo jouw favoriete zender vinden. Je hoeft dus geen frequenties meer te onthouden. DAB+ maakt het heel eenvoudig: draai aan de knop, selecteer het radiostation van je keuze en klaar is Kees. Het signaal zit gratis in de lucht.

Net als bij o.a. computers en mobiele telefoons, is het nodig om met enige regelmaat je DAB+ apparaat te updaten. Dit doe je door (handmatig) een Autoscan uit te voeren op je apparaat. Hiermee is je radio weer helemaal up-to-date. Tijdens de Week van de Digitale Radio hebben veel radiostations en winkels aandacht besteed aan de nieuwe uitzendtechniek DAB+.

WAT IS DAB+?

DAB+ staat voor Digital Audio Broadcasting, het is digitale radio via de ether. Wanneer je een geschikte ontvanger hebt, is het net zoals FM gratis uit de lucht te plukken.

MEER RADIOZENDERS

Er zit meer in een DAB+ radiotoestel dan je denkt. Je ontvangt uiteraard alle nationale radiostations die je kent van de FM, maar daarnaast kan je ook nog eens afstemmen op veel extra digitale themakanalen. Dus in heel Vlaanderen gratis te ontvangen en veel meer zenderkeuze dan op de huidige FM.

DIGITALE GELUIDSKWALITEIT

Zeg vaarwel tegen de ruisende FM-radio, luisteren via DAB+ zorgt voor een heldere klank. De geluidskwaliteit wordt ook vergeleken met die van een cd, dus de radioprogramma’s zijn te beluisteren in digitale geluidskwaliteit.

MAKKELIJK TE BEDIENEN

DAB+ is gebruiksvriendelijk. Het is niet langer nodig om de uitzendfrequenties uit het hoofd te kennen, want de DAB+ ontvangers zoeken alle beschikbare netten. Je kiest je zender aan de hand van een alfabetische lijst op het display van je ontvanger.

GRATIS

Radio luisteren via DAB+ is in heel Vlaanderen gratis. Je hebt daarvoor alleen maar een digitale DAB+ radio nodig, maar dan heb je -net als bij FM- geen abonnementskosten, geen gedoe met registreren of inloggen of dataverbuik.

Ziggo / KPN - geen kabelradio meer?

Ziggo / KPN

Geen kabelradio meer?

Bel Sander, de radiospecialist.

06 534 356 29
 

14 dagen retourrecht

Achteraf betalen via Klarna
   
Gratis verzending NL

Snel antwoord op uw vraag

Levering van voorraad
     doorgaans binnen 24 uur

Niet goed? geld terug

Tot 3 jaar garantie!

Radio advies op maat

Radiowinkel is partner van:

© 2007 - 2022 De Radiowinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel